Ett aktivt äventyr i Grekland

Det här är en resa för dig som törstar efter de mest spännande aktiviteterna och låter de kulturella sightseeingen väcka din kropp och själ. 

Vi lockar dig med på en cykeltur och promenad genom medeltida byar och slott, genom förtrollande Messenien, där vi passerar genom magnifika raviner, geologiska underverk och levande städerna i landet. Man behöver inte vara en hiker eller rider expert. Allt du behöver är viljan att vistas utomhus och att njuta av Greklands autentista smaker och levnadssett.

I Messenien, där havet möter berget, finns ett av landets mest spektakulära och olikartade områden.  Du kan bekanta dig med den autentiska byn Mani och därmed komma i kontakt med det lokala levnadssättet och befolkningen. Du har också möjlighet att se den fantastiska staden Kalamata, där du kan finna den fina kusten, blomstrande nattlivet och kulinariska smakerna.

 Vad som ingår: 

• 5 utmanande utomhusaktiviteter (cykling, vandring, mountain biking, etc.) 

• 7 nätter boende (dubbelrum) 

• Transfer till och från flygplatsen/målen

• 7 frukost, 5 snacks under aktiviteterna, 10 måltider (luncht & middagar) 

• Utrustning (cyklar, cykelredskap, fordon, etc.) 

• Certifierad engelsktalande guide 

• Inträdesavgifter till alla kulturella och arkeologiska platser

 Reseplan

Dag 1 (lördag) 

Anländning till Aten, helst innan kvällen. Transfer till hotellet samt check in tillsammans med någon från vårt team. Sedan fritid och möjlighet att bekanta sig med staden.

Dag 2 (söndag) 

Avfärd till Messenin. Checka in på hotellet och därefter en kort cykeltur till staden Kalamata och dess gamla stad och vi avslutar vid stadens strandpromenad där du kan uppleva den vackra solnedgången. Kalamata är basen för de kommande 6 dagarna. Middag på hotellet. 

Dag 3 (måndag) 

Med cykel och till fots tar vi en rundtur till några av Messinia-Manis vackra byar (längd 3-4h). Innan avfärden till Kalamata, avnjuter vi en lätt lunch som består av lokala kulinariska läckerheter. Avfärd till Kalamata och därfter en avkopplande kväll. 

Dag 4 (tisdag) 

Vandring i Manis bergsområde, på kanterna av Polilimnios dolda canyon, där naturen visar sin skönhet (total längd 3h) Lunch i en av de traditionella tavernorna. På kvällen fritid då du kan uppleva stadens intressanta och roliga ställen.  

Dag 5 (onsdag) 

Heldagsvandring till Ridomo Gorge, en av de mest spektakulära i Grekland, fylld med naturlig skönhet. (längd 3-5h). Ravinen har fascinerande rika geologiska egenskaper och dess färgpalett står i perfekt harmoni med magnifik grönska. Den traditionella måltiden på berget har du förtjänt! Fritid på kvällen. 

Dag 6 (torsdag) 

En mountin bike tur att Gialova som hör till Natura 2000 väldigt viktiga område. (en sträcka på 35 km, total längd 3 h). Under loppet har du möjlighet att se och beundra den vackra landsbygden i Messinia.  Lunch på området och besök till den vackra lilla staden alldeles intill vattnet innan återfärden till basen. 

Dag 7 (fredag) 

Tillbaka till Aten. En rundtur i huvudstadens berömda arkeologisa monument (tex. Akropolis och den fantasiska Akropolis museet). Tillslut avnjuter vi medelhavsmiddag och avslutar resan på ett fint sätt. Övernattning i Aten. 

Dag 8 (söndag) 

Avfärd. Fritid enligt tidtabell för avgång. Transfer till flygfältet.

Information:  Aktivresa; min. deltagare: 2 deltagare. Fysiska krav: 2/5. Längd: 8 dagar. Pris: € Säsong: Hela året.  

 

För mer information kontakta, (Kontakt).