Kaupunkikierros Ateenassa ja retki Nemean viinitiloihin

Tämä on yksi suosituimmista matkoistamme! Se yhdistää Ateenan kaupungin nähtävyyksiä ja Nemean viinin maistelun, todella ikimuistoisella ja erinomaisella tavalla.

 

Matkan reitti/kohokohdat:  

Ateena -Korintin kanava – Nemea / viinitilat-Ateena. 

• 8,5 tuntia kestävä yksityinen kiertue Kreikassa, täynnä kulttuuria ja makua.

• Pääsy kaikkiin Ateenan merkittäviin arkeologisiin kohteisiin, kuten Akropolis-kukkulalle ja Parthenoniin.

• Korintin kanava ja upeita Peloponnesoksen maisemia.

• Kuuluisa Nemean viinitila ja ainutlaatuista viiniä.

 Ateenan nähtävyyksiä

Tämä kiertue vie sinut Ateenan parhaisiin alueisiin, ja yhdistää kaupungin klassisia ja nykyaikaisia kohteita. Päiväretki alkaa Ateenan Konstituution ja tuntemattoman sotilaan patsaan aukiolla, Kreikan Parlamentin ja kansallispuiston edessä.

Kuljetaan Panateenalainen stadionin ohi, jossa järjestettiin ensimmäiset nykyaikaiset olympiakisat, vuonna 1896.

Ajetaan myös Panepistimiou-katua, (Yliopistokatua), pitkin, joka on yksi Ateenan keskeisistä kaduista voiden ihailla uusklassisia rakennuksia, kuten Kansallistaide Akatemia, Ateenan yliopisto ja Kansalliskirjasto jotka erottuvat erikoisen kauneuden ja arkkitehtuurin takia.

Ateenan kaupunkikierroksella jatketaan kohti Hadrianin kaarta ja Zeuksen temppelia, joka tyypillisesti erottaa modernin Ateenan antiikin osasta. Nähtävyyskierroksen kohokohta on vierailu Akropolis kukkulalla, joka on kaupunkiin kruunu. Vierailun aikana, pääset Propylaean portista, ja voit ihailla muun muassa, Athene Nikin temppeliä ja Erectheion temppeliä, tunnettu enimmäkseen neitojen kuistista, (Caryatides).

Acropolis-vierailun jälkeen, näet yhden tärkeimmistä Ateenan kortteleista, Plakan, joka sijaitsee Akropolis-kukkulan juurella. Plaka on kaunis, viehättävä ja täynnä paljon matkamuisto sekä taide kauppoja. Pääset näkemään myös Rooman ja Kreikan Agoran, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa osassa.

 Nemean kuuluisat viinitilat:

Ateenan kaupungin-kiertueen jälkeen, suunnataan yksityiskuljetuksella Attikan rantatien kautta kohti Korintin kanavaa, jossa sinulla on mahdollisuus ihailla henkeäsalpaavia näkymiä merelle ja saada todella hienoja kuvia. 

Lyhyen pysähdyksen jälkeen, kiertue jatkuu kohti Nemeaa, jossa antiikin ajan kuuluisat pelit järjestettiin kahden vuoden välein, kun olympialaiset järjestettiin joka neljäs. Nemean ottelut koostuivat voimistelusta, ratsastuksesta, musiikista, draamasta, (muutamat tunnetuista tragedioista esitettiin Nemean pelien aikana). 

Kisat pidettiin Jumalan Zeuksen temppelin alueella, jonka rauniot ovat löydetty kaivauksesta ja ovat nykyään nähtävillä. Jälkiä löytyy mm.  painin, voimistelun, roomalaisen kylpylän sekä alkuperäisten pelien areenan jäljiltä.

Nykyään Nemea tunnetaan myös hämmästyttävistä viinitiloistaan. Se on yksi tärkeimmistä Peloponessoksen ja koko Kreikan viinintuotannon alueista, jossa tuotetaan kuuluisaa ja tyylikästä, pääosin punaviiniä.  

Viinimatkalla Nemeaan saat mahdollisuuden viinitilan vierailun lisäksi myös itse kokea viinin-maistamisen, sekä halutessasi pääset ostamaan viinejä joita myöhemmin voit nauttia ystävien kanssa. 

Nemean puolen päivän retken jälkeen, kuljetus takaisin Ateenaan iltapäivällä. 

 Hinta:

Alkaen 75,00 p/h, (4 osallistujaa).

 Muut tiedot: 

Hintaan ei sisälly ateriat.

 

Lisätietoja, ota yhteyttä (Kontakt).