Stadsrundtur i Aten och Nemeas berömda vingårdar

Den här är en av de mest populära turerna, där du kan kombinera sightseeing i Aten samt vinsmakning i Nema på ett minnesvärdt sätt.  

Resplanen:

Aten-Corinth Canal-Nemea vingårdar-Aten

• 8,5 timmar privat rundtur i Grekland, fylld av kultur och smak

• Innträde till alla arkeologiska platser, inklusive Akropolis och Parthenon i Aten

• Korinthkanalen och det magnifika landskapet i Peloponnesos

• Den berömda grekiska vingården Nemea med dess unika viner.

 Beskrivning sigthseeing-Aten

Detta är en heldagstur som tar dig till de bästa delarna av Aten som kombinerar de moderna samt klassiska sidorna av staden. Dagen börjar med en stadsrundtur – en översyn av Aten, som tar dig till konstitutionstorget och Okända soldaten framför riksdagshuset och national trädgården.

Vi åker förbi den Panathenaiska stadion, där de första moderna olympiska spelen ordnades 1896 och fortsätter längs Panepisitimiu gatan, en av Atens centrala gator. Här ser vi neoclassiska byggnader som tex. Atens Universitet och bibliotek. 

Turen fortsätter förbi Zeus templen samt Hadrians bågen ända fram till turens höjdpunkt, besöket till Akropolis kullen och Parthenon som också kallas för stadens krona. Besöket ger dig en unik möjlighet att bekanta dig med bl.a Athena Nikes tempel samt jungfru verandan (Caryatides).

Efter besöket till Akropolis kullen är det dags att besöka gamla staden Plaka, som ligger direkt vid sk. Akropolis roten. I Plaka kan du avnjuta historia och antik samt besöka de otaliga souvenir och konstbutikerna. Även antikens Agora ligger precis i den här historiska delen av staden. 

Nemeas berömda vingårdar:

Efter stadsrundturen åker vi vidare med privat chaufför längs Attikas kust mot Korinthkanalen. Här kan man beundra de vackra utsikterna över havet och som ger möjligheter till fina fotografier. 

Efter ett kort stopp fortsätter touren mot Nemea, där de antika tidens spel organiserades med två års mellanrum när de olympiska spelen ordnades vart fjärde år. Nemea spelen innehöll bl.a, gymnastik, ridning, musik och drama. Även några av de mest kända tragedierna presenterades just under Nemea spelen.  De hölls i området av guden Zeus tempel vars ruiner har sedermera uppgrävts och finns att se idag. Det finns spår av bl.a brottning, gymnastik, romerska bad och de ursprungliga arenan.

Nemea är också känt idag av de fantastiska vingårdarna. Det är en av den viktigaste i Peloponessos och hela Grekland inom vinproduktionen, där man framställer berömda och eleganta röda vin.  

Under den här vinresan har du möjlighet att besöka vingårdar och provsmaka samt göra uppköp för att sedan festa hemma tillsammans med vänner.  

Efter den här halvdagsresan till Nema återvänder vi med chauffören till Aten på eftermiddagen.  

Pris:

Från 75,00 p/p, (4 deltagare ).

Annan information:

Priset inkl. inte måltider.

 

För mer information kontakta, (Kontakt).