Halvdagstur till vingårdarna i Korinth och Nemea

Halvdags utflyten till Korinthkanalen och Nemea är den idealiska touren för dem som har lite tid men vill ändå lära känna de eleganta vinerna från Grekland under några timmar.  

 

Resplanen och höjdpunkterna:

Aten-Korinthkanalen-Nemea/vineyards-Aten 

• Besök till den berömda Korinthkanalen bredvid den natursköna kustvägen 

• Nemea vineyards

• Eleganta viner från Grekland 

• Vacker natur

 Beskrivning: 

En halvdags tour startar på morgonen från Aten. Privata chauffören kör längs kustvägen i Attika mot Korinthkanalen, där du har möjlighet att beundra den fina utsikten över havet och att få riktigt fina bilder. 

Efter ett kort stopp fortsätter touren mot Nemea, där de antika tidens spel organiserades med två års mellanrum när de olympiska spleen ordnades vart fjärde år. Nemea spelen innehöll bl.a, gymnastik, ridning, musik och drama. Även några av de mest kända tragedierna presenterades just under Nemea spelen.  

Spelen hölls i området av guden Zeus tempel vars ruiner har sedermera uppgrävts och finns att se idag. Det finns spår av bl.a brottning, gymnastik, romerska bad och de ursprungliga arenan.

 Nemea är också känt idag av de fantastiska vingårdarna. Det är en av den viktigaste i Peloponessos och hela Grekland inom vinproduktionen, där man framställer berömda och eleganta röda vin.  

Under den här vinresan har du möjlighet att besöka vingårdar och provsmaka samt göra uppköp för att sedan festa hemma tillsammans med vänner.  

Efter den här halvdagsresan till Nema återvänder vi med chauffören till Aten på eftermiddagen.  

 Pris:

Från 50,00 p/p, (4 deltagare ).

Annan information:

Priset inkl. inte måltider.

 

För mer information kontakta, (Kontakt).