Viini & Kulttuurimatka

Missä muualla, jollei Kreikassa, voi seurata Dionysoksen jalanjälkiä? Platonin ajan viinit voidaan yhdistää tämän päivän Kreikan suuriin viinimerkkeihin. 

Yli 300 viinirypälen lajiketta kasvaa Kreikassa, erityisesti Peloponnesoksessa. Tervetuloa maistelemaan maan hienoimpia viinilajikkeita tällä 8 päivää kestävällä viinimaistelumatkalla sekä vierailemaan arkeologisissa kohteissa, mm. Epidauroksessa. 

Matkusta vuokra-autolla ja ihaile kaikkia ihania paikkoja, jotka olemme valinneet sinulle, (omatoimimatka). Vaihtoehtoisesti voit matkustaa ilmastoidulla bussilla kansainvälisessä pien-ryhmässä.  

Tutustu monimuotoisuuden, laadun, ruokakulttuurin ja täynnä ihania nähtävyyksiä, Kreikkaan! 

 

Mitä sisältyy: 

•Viininmaistamismatkoja korkealuokkaisiin viinitiloihin. 

•7 yön majoitus 4 * hotellissa, (Kahden hengen huoneet). 

• Kuljetus lentokentältä/lentokentälle, (omatoimimatkoille, D vuokra autolla). 

•7 aamiaista, 6 ateriaa sekä 2 gourmet-ateriaa. 

•Pääsymaksut kulttuurikohteisiin, (valinnainen omatoimimatkoille). 

Päivä 1 (lauantai) 

Saapuminen Ateenaan ja kuljetus 4 * Hotelliin, Acropoliksen alueella. Vapaa-aika, jolloin mahdollisuus tutustua muutamiin pääkaupungin erinomaisiin arkkitehtuurisiin paikkoihin sekä lähiöihin.  

Päivä 2 (sunnuntai) 

Lähtö Nemeaan, (Argolidan arvostettu viinialue). Nemea on tunnettu Agiorgitiko-lajikkeen merkistä, yksi maailman hienoimmista punaviineistä, jota on tuotettu jo antiikin ajalta lähtien. Ensimmäinen viininmaistelu järjestetään palkitussa viinitarhassa. Tämän jälkeen illallinen sisältäen perinteisiä paikallisia herkkuja sekä tutustuminen alueen arkeologisiin kohteisiin. Ihana Boutique-hotelli, kauniin ja kuvauksellisen Nafplion vanhan kaupungin sydämessä on ”kotisi”, seuraavien 3 päivän aikana. 

Päivä 3 (maanantai) 

Suuntaus myyttiseen Myceneseen, yksi Kreikan merkittävistä arkeologisista aarteista ja Unescon maailmanperintökohde, ja paluu seuraavaksi Nemeaan, jossa antiikin ajasta maailmankuuluisa viini on tuotettu. Lounas eliitti-viinitilassa. Sen jälkeen on mahdollisuus maistella taivaallisen hyviä luomutuotteita, kuten balsamic-etikkaa ja hunajaa luomuviinitarhassa. Päivän lopussa, ateria ja viininmaistelua, tyylikkäässä Náfplion-ravintolassa. 

Päivä 4 (tiistai) 

Aamuretki Epidauruksen maailmankuuluisaan teatteriin. Tämän jälkeen vierailemme kauniissa kylässä, joka on tunnettu paikallisten maitotuotteiden maistelusta. Vielä yksi merkittävistä viinitiloista avaa ovensa ja sinulla on mahdollisuus päästä kiertelemään ja maistelemaan uraauurtavan hienon Agiorgitiko Cabernet Sauvignonin. Lähtö takaisin Náfplioon, mahtavien viinitarhojen ja ihanien sijaintien läpi.  

Päivä 5 (keskiviikko) 

Kiertue Laconiaan vierailemaan historialliseen ja viinikulttuuriseen Mantinian kylään, jossa paikallisten ja erikoislaatuisten (perinteisellä käsi-tekniikalla valmistettu) viinilajikkeiden maistelu, (kuten esim. kuuluisa valkoinen Moschofilero –alkuperäisesti, "blanc de gris"-). Moschofilero on raikas ja virkistävä, ruusunmakuinen ja korkealuokkainen valkoviini. Lounaaseen kuuluu aitoa paikallista ruokaa. Pian saavut Laconiaan, missä majoitut kuvaukselliseen kivi-majataloon seuraavien kahden yön ajaksi.

Päivä 6 (torstai) 

Aamiainen, valmistettu paikallisista tuotteista ja kiertue paikallisiin viinitiloihin, maistelemaan harvinaisia viinilajikkeita, kuten lemony, valkoinen Kydonitsa, sekä ohut ja monimutkainen punainen Mavroudi, usein verrattu Pinot Noiriin. Tilaisuus vierailla myös alueen kulttuurikohteissa, kuten antiikin Spartassa ja upeassa Monemvasian keskiaikaisessa linna-kaupungissa. Perillä voit maistella muutamia, todella upeita Malvasian viinejä. Ne ovat tulleet tunnetuksi keskiajalla nimellä "kuninkaiden viini" ja koostuvat pääosin, luonnollisesti makeista valkoviineistä ja arvostetaan ympäri maailmaa. 

Päivä 7 (perjantai) 

Lähtö Ateenaan. Olemme säästäneet kaksi hienoimmista kohteista viimeiseksi, toinen Akropolis kukkula, (yksi antiikin historian, seitsemästä ihmeestä), ja toinen on uusi Akropolis-museo. Viimeinen viininmaistelu upean matkan päätteeksi.   

Päivä 8 (lauantai) 

Lähtöpäivä. Vapaa-aikaa, (yhdistettynä lähdön aikatauluun). Kuljetus lentokentälle.  

 Tiedot: 

Viini-kulttuuri Matkailu. Min.osallistujamäärä: 2 osallistujaa. Fyysiset vaatimukset: normaali kunto.Kesto : 8 päivää. Hinta: €. Ajankohta: ympäri vuoden.  

Lisätietoja, ota yhteyttä (Kontakt).