Vin & kultur tour

Man kan säga att vinen under Platons tid kan jämföras med dagens viner i Grekland.

Mera än 300 druvsorter växer i Grekland, i synnerhet på Peloponessos. På den här 8 dagars vinsmakningstouren har du möjlighet att smaka på några av landets finaste vinsorter och besöka de magiska arkeologiska platserna såsom den antika teaterna Epidaurus och Mystras.

Du kan åka på touren med egen hyrbil och se alla de underbara platerna som vi valt just för dig (på egenhand) eller med en luftkonditionerad minibuss tillsammans med en liten grupp .

Bekanta dig med Greklands mångfald, kvalitet, gastronomi och fantastiska sevärdheter.

 

Vad ingår:

• Vinsmakning på högklassiga vineyards.

• 7 nätter på 4 * hotell (dubbelrum) 

• Transport till/från flygplatsen (på egenhand, D klass hyrbil) 

• 7 frukostar, 6 måltider samt 2 gourmetmåltider 

• Inträdesavgifterna till kulturella platserna (valbar för resande på egen hand)

Dag 1 (lördag) 

Vi anländer till Aten och fortsätter till den exklusiva 4* Hotel på Acropolis området. Fritid då du har möjlighet att bekanta dig med några av huvudstadens viktigaste arkeologiska landmärken och stadsdelar.  

Dag 2 (söndag) 

Vi åker mot Nemea, Argolidas berömda vinregion. Nemea är känd för vinsorten Agiorgitiko, en av världens finaste rödviner, som odlats sedan antiken. Din första vinsmakning kommer att hållas på det prisbelönta vineyard. Därefter kan du avnjuta middag av traditionella lokala delikatesser och bekanta dig med områdets arekologiska platser. Vackra Boutique hotellet mitt i gamla stan av Nafplio, kommer att vara ditt hem under de kommande tre dagarna.  

Dag 3 (måndag) 

Vi beger oss till den mytiska Mykene, en av Greklands viktigaste arkeologiska skatter och som finns på Unescos väldsarvslista. Efter det återvänder vi till Nemea där det världsberömda vinet har odlats sedan antikens tider. Lunch på elitvingården. Därefter har du möjlighet att smaka på utsökta ekologiska produkter såsom balsamvinäger och honung på en ekologisk vingård. Dagen avslutas på eleganta Náfplion restaurangen med vinsmakning och måltid.  

Dag 4 (tisdag) 

Morgonutflukt till den världsberömda teatern i Epidaurus. Därefter besöker vi en vacker by som är känt för provsmakning av mejeriprodukter. Ännu en viktig vineyard öppnar sin dörr och du har möjlighet att ta en rundtur och provsmaka pioneers Agioritiko Cabernet Sauvignon. Avfärd till Nafplion genom mäktiga vingårdar och ställen. 

Dag 5 (onsdag) 

Resa till Laconia för att besöka den historiska och vinkulturella byn Mantinia där vi har möjlighet att smaka exceptionella lokala druvsorter, som är producerade genom att använda den traditionella handtekniken. Bland dem kan nämnas tex. Moschofilero (orig. “blanc de gris”) som är fräsch, uppfriskande och har blommig smak.  Lunchen består av autentiska lokala ratter. Du kommer att övernatta de följande två nätterna i Laconia, i ett traditionellt guesthouse.

Dag 6 (torsdag) 

Frukost av lokala produkter och tour till lokala vingårdar, där du kan smaka på sällsynta druvsorter såsom lemony vit Kydonitsa och tunna och komplexa röda Mavroudi, ofta jämfört med Pinot Noir. Dagen är också berikad genom besök till några av regionens kulturella attraktioner såsom antikens Sparta och den magnifika medeltida slottet i staden Monemvasia. Framme kan du smaka på några helt fantastiska Malvasia vin. De har blivit kända redan under medeltiden som "vin av kungar" och kännetecknas av naturligt söta vita och värderas som den globala vin scenen idag. 

Dag 7 (fredag) 

Avfärd till Aten. Vi har sparat två av de finaste attraktionerna till sist: Parthenon på Akropolis (en av de sju antika underverk) och det nya Akropolis museum. Sista vinsmakningen är höjdpunkten till den fina resan.  

Dag 8 (lördag) 

Avfärdsdag. Ledig tid till avång. Transfer till flygfältet. 

Information:  Aktivresa; min. deltagare: 2 deltagare. Fysiska krav: normalt. Längd: 8 dagar. Pris: € Säsong: Hela året.  

 

För mer information kontakta, (Kontakt).