Eco premium Tour

Det finns inget bättre sätt att bekanta sig med den grekiska naturen och kulturen än på ett riktigt farmäventyr.

Denna ekologiska farm och Guest House ligger i en dal av gamla olivträd och örter och är inramad av bergen i Parnona och Taygetos. Perfekt för naturälskare, individer och familjer.

Vi inbjuder alla som vill uppleva landsbygdens positiva njutning och prova på traditionella grekiska jordbruksaktiviteter som t.ex. trädgårdsskötsel, ta hand om djur, producerande av tvål och ekologiskt vin, säsongbetonad matlagning osv. Under vistelsen på farmen kommer du att lära dig om ekologiska sätt, delta i jordbruksaktiviteter och smaka på läckra lokala ekologiska produkter. Den oförglömliga vistelsen på farmen stärks ytterligare med utflykter till antikens Sparta, robusta Mani och till slotts staden Monemvasia

 Vad ingår i den

• Alla ekologiska aktiviteter på farmen

• 7 övernattningar på Guest House.

• Transport till/från flygplatsen

• Alla måltider (frukost, lunch & middag)

• Entré avgifter till arkeologiska och kulturella platser

 Dag resplan

Dag 1 (lördag)

Vi anländer till Aten och fortsätter till 4 * Hotel, på Acropolis området. Därefter fritid då du kan bekanta dig med några av huvudstadens utmärkta arkeologiska ställen och levande stadsdelar.

Dag 2 (söndag)

Efter frukosten på hotellet åker vi till Eumelias ekologiska farm. Under resan stannar vi i Sparta, Greklands olivoljemuseum och avnjuter traditionell lunch. Vi anländer till farmen.

Dag 3 (måndag)

Frukost på farmen i Eumelia. Du får en introduktion till farmen genom att delta i ekologiska handlingar. Du lär dig att laga en äkta grekisk lunch och göra ekologiskt tvål med händerna. Till det här används aromatiska färska örter som odlas på området runt Eumelia.

Dag 4 (tisdag)

Frukost på farmen i Eumelia. Sedan är det dags för utflykt till bergen. Vandring och promenader till floden och dess natursköna platser och tillslut lunch på något av våra favorit-lokala tavernor.

Dag 5 (onsdag)

Frukost på farmen. Till nästa får du mata djuren och lära dig att plocka och skörda färska säsongprodukter. Sedan är det dags att besöka slotts staden Monemvasia och ett lokalt Vinery där vi får smaka på de finaste lokala sorterna.

Dag 6 (torsdag)

Frukost på farmen. Vi bekantar oss med doftande örterna och går ört-picking på farmen. Sedan rundtur till Mani och vi har möjlighet att utforska Diros grottor. Lunch i den vackra byn vid kuststaden.

Dag 7 (fredag)

Frukost på farmen. Avfärd till Aten och till hotellet som är beläget i hjärtat av staden. Vi kommer naturligtvis att besöka Parthenon och det världsklassificerade Akropolis-museet innan vår avskedsmiddag (på kontoret) som en fin avslutning på vår utflykt.

Dag 8 (lördag)

Frukost på hotellet. Fritid tills avfärden till flygfältet. Vi är säkra på att du åker hem med varm känsla och fina minnen från vårt land och vår kultur.

Information:

Naturresa. Min. deltagare:2. Den fysiska nivån: Normal.

Längd: 8 dagar. Pris, från: 1300 € p/p. Säsong: mestadels, September – Juni.

 

För mer information, (och möjliga barnrabatter), kontakta, (Kontakt).